Hyvä ja puhdas ruoka tulee läheltä

Kotimaisen ruoan arvostus on Suomessa korkealla: valtaosa suomalaisista pitää tärkeänä syödä kotimaista ruokaa. Suomalaisen ruokatuotannon valtteja ovat puhtaus, ruokaturvallisuus sekä vastuullisuus, joiden merkitys on entisestään korostunut ruokavalinnoissa.

Apetitin ainutlaatuinen arvoketju tuo kotimaista ruokaa suomalaisten ruokapöytiin

Apetit tuottaa vihannes- ja ruokapakasteita Säkylässä, kasviöljyjä Kirkkonummella sekä pakastepizzoja Pudasjärvellä. Kaikkiaan Apetit työllistää yli 370 työntekijää Suomessa.

Apetitin vihannes- ja ruokapakasteissa käytetyt raaka-aineet ovat noin 80-prosenttisesti kotimaisia. Joukossa on monta tuotetta, joiden pääraaka-aineet ovat täysin kotimaisia. Ne tunnistaa Kotimainen-merkistä. Valtaosa kasviraaka-aineista viljellään Satakunnassa, jossa 130 Apetitin sopimusviljelijää viljelee vuosittain Vastuuviljely-menetelmällä noin 34 miljoonaa kiloa kotimaisia kasviksia.

”Yhteistyö sopimusviljelijöiden kanssa ja pitkään kehitetty oma Vastuuviljely-menetelmä ovat Apetitin ehdottomia vahvuuksia. Vastuuviljely-menetelmän tavoitteena on mahdollisimman laadukas, turvallinen ja ympäristömyötäinen viljely. Olemme ylpeitä pitkästä kumppanuudesta suomalaisten viljelijöiden kanssa”, Apetitin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Sanna Väisänen sanoo.

Apetit-konserniin kuuluva Avena on puolestaan Suomen merkittävin kasviöljyjen jalostaja. Laadukkaisiin kasviöljytuotteisiin kuuluvat esimerkiksi vähittäiskaupassa myynnissä olevat Apetit- ja Neito-rypsiöljyt, jotka ovat 100 prosenttisesti kotimaisesta raaka-aineesta valmistettuja.

”Kotimaiset öljykasvit, rypsi ja rapsi, ovat meille erittäin tärkeä raaka-aine. Haluammekin edistää öljykasvien viljelyä Suomessa tiiviissä yhteistyössä viljelijöiden kanssa. Tavoitteenamme on, että kaikki Kirkkonummen kasviöljypuristamossamme tarvittava rypsi ja rapsi saataisiin Suomesta.”

Pudasjärven erikoisuus – suomalaista pakastepizzaa

Apetitin Pudasjärven tehtaalla valmistetaan pakastepizzoja, joiden kotimaisuusaste on korkea: esimerkiksi Apetit Bolognese Twin ja Apetit Hawaii Twin -pizzoissa on Hyvää Suomesta -merkki. Kaikissa pizzoissa käytettävät jauhot, juusto sekä liha ovat pääosin kotimaisia.

Pudasjärvellä valmistetaan Apetit- ja Papa Rafkin -tuotemerkin pakastepizzat sekä suuren suosion saavuttaneet vegaaniset Kasvisjauhis-pizzat. Pudasjärven pizzatehdas valmistui vuonna 1991, ja tehtaan juuret ovat rieskan ja leipäjuuston valmistuksessa.

”Kaikki Apetitin tuotantolaitokset suosivat vahvasti kotimaisia raaka-aineita. Kun koko tuotanto vieläpä tapahtuu Suomessa, on kotimaisuusasteemme kaikkiaan hyvin korkealla”, Väisänen sanoo.

Lue lisää Apetitin kotimaisuudesta: apetit.fi/kotimaista-ruokaa/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.