K-kauppojen aurinkovoimaloilla ennätystehot touko-kesäkuussa – kasvua 40 % edellisvuodesta

Touko-kesäkuussa K-kauppojen aurinkovoimaloiden yli 40 000 aurinkopaneelia tuottivat ennätykselliset yli 3 000 MWh puhdasta aurinkosähköä. Sopivissa olosuhteissa aurinkovoimalla voidaan kattaa valtaosa kaupan päivittäisestä sähkötarpeesta. Kokonaisuudessaan nyt tuotettu määrä vastaa noin 5 000 jäätelöaltaan vuotuista sähkönkulutusta. K-ryhmä on 34 aurinkovoimalallaan Suomen suurimpia aurinkovoiman tuottajia ja käyttäjiä.

Aurinkovoima sopii erityisen hyvin kaupan alalle, sillä ruokakauppojen sähkönkulutus – samoin kuin aurinkovoimaloiden tuotto – on suurimmillaan aurinkoisina kesäpäivinä. Tuotteiden kylmäketjusta huolehtimisen vuoksi kauppa tarvitsee kesäisin enemmän sähköä kuin esimerkiksi toimistorakennus. Täydet tehot voimaloista saadaan yleensä ensimmäisen kerran noin toukokuun puolivälissä.

”Kesäaikaan aurinkovoimalamme tuotannolla pystytään kattamaan jopa 60 prosenttia kaupan päivittäisestä sähköntarpeesta. Tänä vuonna kesäkuu oli erityisen aurinkoinen ja voimalat pääsivät huipputuottoihin. Osaltaan ennätystuottoihin vaikuttavat toki myös vuoden aikana tehdyt panostukset voimaloihin,” kertoo kauppapaikkajohtaja Jukka Anttila K-ryhmästä.

Lisää aurinkovoimaloita tulossa

K-ryhmä on viime vuosina investoinut vahvasti aurinkovoimaan. K-kauppojen yhteydessä on jo 34 aurinkovoimalaa ja rakenteilla on parhaillaan kaksi lisää. Voimaloiden teho on noin 12,7 MWp ja sähköntuotantokapasiteetti noin 10,8 GWh. Myös uusia voimaloita on suunnitteilla ja vuoden loppuun mennessä niitä on määrä olla jo 40.

”Syksyllä valmistuvat aurinkovoimalat K-Citymarket Mäntsälään ja K-Citymarket Ruskoon Ouluun. Kaikissa rakennuttamissamme uusissa kaupoissa selvitetään mahdollisuutta aurinkovoimalan asentamiseen,” Anttila jatkaa.

Tavoitteena Hiilineutraali K-ryhmä vuonna 2025

K-ryhmän oman toiminnan suurimmat päästöt syntyvät kiinteistöjen kuluttamasta sähköstä ja lämmöstä sekä logistiikan kuljetusten polttoaineenkulutuksesta. Keväällä päivitetyt tavoitteet päästöjen vähentämiseksi ovat kunnianhimoiset: K-ryhmä aikoo olla hiilineutraali vuonna 2025 ja saada oman toimintansa päästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä.

Keskeinen keino tavoitteisiin pääsemisessä on uusiutuvan energian käytön lisääminen. Kaikki Keskon hankkima sähkö K-kauppoihin ja muihin Keskon kiinteistöihin Suomessa on ollut 100 % uusiutuvaa sähköä vuoden 2017 alusta alkaen.

Aiemmin keväällä K-ryhmä kertoi kasvattavansa oman uusiutuvan sähkön määrää myös hankkimalla tuulivoimaa seuraavan 15 vuoden ajan Suomeen rakennettavasta uudesta tuulivoimapuistosta.

K-ryhmän noin 43 000 hengen poikkeuksellisen mukava porukka työskentelee päivittäin, jotta asiakkaiden olisi kiva käydä kaupoissamme Pohjoismaissa, Baltiassa, Puolassa ja Valko-Venäjällä. Autamme yli 1 800 kauppaamme palvelemaan asiakkaitaan päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Teemme työtämme suurella sydämellä huomioiden samalla yhteiskuntaa ja ympäristöä. Olemme maailman vastuullisin ruokakauppa ja uudistuaksemme kokeilemme innolla uutta. Teemme tämän, koska haluamme tarjota hyviä valintoja niin lähimarketin hyllyillä kuin verkossakin www.kesko.fi 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.