Kierrätystaxit tekevät ympäristö- ja kuljetusalan historiaa

Uusi ympäristötietoinen liiketoimintamalli on syntynyt! Kierrätystaxit tekevät historiaa yhdistämällä kuljetus-, kierrätys- ja logistiikka-alat, kun taksit alkavat kierrättämään muun muassa työmaiden jätemateriaalia. Sen lisäksi, että palvelun avulla pienennetään hiilijalanjälkeä ja autetaan kierrätysvelvoitteen kanssa tuskailevia tahoja, tuodaan taksiyrittäjille tarjolle aivan uudenlainen liiketoimintamahdollisuus!

Jätelaki on tiukentumassa EU:n kierrätysastetavoitevaatimusten pohjalta. Eri jätelajit on eroteltava toisistaan huolellisesti, joten yhdistettyjä jätekuormia ei enää lakimuutoksen jälkeen oteta jäteasemille vastaan. Lisäksi siirtoasiakirjavelvoite on laajentumassa, mikä osaltaan tuo lisähaasteita.  Kierrätystaxit on perustettu tuomaan helpotusta työmaiden arkeen niin, että urakointiyritysten tai taloyhtiöiden ei tarvitse enää huolehtia kierrättämiseen liittyvistä käytännön toimista.

“Koen upeana asiana, että toimintamme on niin moniulotteista. Paitsi, että työllistämme taksiyrittäjiä ja osallistumme ilmastotalkoisiin, saamme myös vapautettua työmailla toimivat ammattilaiset tekemään juuri sitä, mitä he parhaiten osaavat. Sen sijaan, että työmiehet joutuisivat käyttämään tuntikaupalla aikaa kierrätyshaasteiden tuomiin velvoitteisiin, he voivat ansaita silläkin ajalla selvää rahaa”, iloitsee Kierrätystaxit-yrittäjä Viljami Mäenpää.

Yksistään pääkaupunkiseudulla tehdään vuosittain n. 12 000 huoneistoremonttia. Kun otetaan huomioon muut saneeraus-, purku- ja remonttikohteet niin pk-seudulla kuin ympäri Suomen, voidaan todeta, joten palvelulle on selkeää tilausta. Kierrätystaxit toimittavat työmaille kierrätysastiat, noutavat ne käsittelypisteisiin, hoitavat siirtoasiakirjavelvoitteet ja jätemaksut ja toimittavat raportin ja kuitit palvelun tilaajille niiden hakemia verovähennyksiä varten.

Kierrätystaxit-yhtiön toiminnanohjausjärjestelmänä toimii eSend Finland Oy:n logistiikka-alusta, joka hoitaa muun muassa tilaukset, ajoneuvojen seurannan, reitityksen, laskutuksen ja dokumentoinnin automaattisesti. Asiakkaalle on käytössä sovellus, jonka kautta voidaan tilata haluttu määrä tietynlaisia jäteastioita sovittuna aikana, tarvittaessa jopa tunnissa. Käytössä on nyt siis paitsi kustannustehokas, myös erittäin ketterä palvelu. Näin ollen yllättävissäkin tilanteissa saadaan kierrätyshaasteet ratkaistua nopeasti!

Palvelun saatavuutta ei rajoiteta pelkästään työmaille, vaan sitä voi tilata myös muun muassa erilaisiin yleisötapahtumiin sitten, kun koronarajoitukset jossain vaiheessa jäävät historiaan.

”Palveluamme voi tilata milloin ja minne vain, jossa kierrätysmateriaalin kuljetusta tarvitaan”, muistuttaa Mäenpää.

Avaimet käteen -palvelukonseptilla toimiva Kierrätystaxit aloittaa toimintansa 1.4.2021 pääkaupunkiseudulla ja laajentaa toimintansa lähiviikkoina ja -kuukausina lisenssitoiminnan kautta koko Suomeen. Jokaiseen kaupunkiin etsitään yhtä kuljetusyritystä, joka haluaa toimia päälisenssinhaltijana ja hyödyntää kuljetuskalustoaan Kierrätystaxit-liiketoimintaan. Lisäksi jokainen päälisenssinhaltija voi myydä kaupunkinsa ympäristökuntiin alilisenssejä ja ansaita niiden kautta lisätuloja.

Mäenpää lähettää terveiset ympäri Suomen: – “Laita kuljetuskalustosi tuottamaan ja osallistu samalla ilmastotalkoisiin! Jos kiinnostusta on, kannattaa toimia nopeasti, sillä Kierrätystaxit-päälisenssejä myönnetään kutakin kaupunkia kohden vain yksi!” 

One thought on “Kierrätystaxit tekevät ympäristö- ja kuljetusalan historiaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.