Yhteistyössä on voimaa: Järvi-Suomen Energia hankkii päämuuntajia verkkoyhtiöiden yhteishankinnassa

Multirel Oy toimittaa vuosina 2021-2023 kuusi päämuuntajaa Järvi-Suomen Energialle. Kilpailutus tehtiin yhteistyössä Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n ja PKS Sähkönsiirto Oy:n kanssa.

Järvi-Suomen Energia on solminut sopimuksen Multirel Oy:n kanssa päämuuntajien hankinnasta. Hankinnat kilpailutettiin yhteistyössä Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n ja PKS Sähkönsiirto Oy:n kanssa. Yhteishankinnalla saavutettiin synergiaetua verrattuna siihen, että toimijat omilla tahoillaan olisivat kilpailuttaneet hankinnan.

Järvi-Suomen Energian verkostopäällikkö Mika Matikaisen mielestä yhteishankinnat ovat positiivinen kehityssuunta: ”Yhteishankinnalla haettiin sekä kustannussäästöä ja sujuvuutta että myös pidempiaikaista kumppanuutta. Sitä kautta varmistetaan koko verkon ja sähköasemien kriittisten komponenttien saatavuus tuleville vuosille. Yhteistyöllä luodaan siis säästöä, tehostetaan toimintaa ja taataan toimitusvarmuus.”

Päämuuntajat keskeisiä toimitusvarmuuden takaamisessa

Solmittu sopimus koskee kuutta 110/20 kV päämuuntajaa muodostaen hankinnan kokonaisarvoksi noin 1,6 miljoonaa euroa. Päämuuntajat ovat tärkeässä ja keskeisessä roolissa sekä sähköasemien käyttövarmuuden että koko jakeluverkon toimitusvarmuuden takaamisessa. Hankittavat päämuuntajat tulevat korvaamaan vanhoja, jo pitoaikansa ylittäneitä, käyttöikänsä palvelleita päämuuntajia sekä osittain tulevat myös sähköasemien saneerauksissa kokonaan uusiksi päämuuntajiksi. Uusia päämuuntajia on tulossa mm. Lievestuoreelle, Mikkeliin, Nurmaalle, Hirvensalmelle ja Haukivuorelle.

”Olemme erittäin tyytyväisiä toteutuneeseen sopimukseen”, toteaa Multirelin toimitusjohtaja Anders Arte. ”Multirel on toimittanut Koncarin tehomuuntajia Suomeen vuodesta 2001, yhteensä jo yli 230 kpl. Tehomuuntajien korkea laatu, Multirelin kokenut projektiorganisaatio ja hyvät yhteistyökumppanit takaavat onnistuneet toimitukset. Tehtaamme on investoinut paljon tuotekehitykseen ja laadunvarmistukseen, minkä ansiosta muuntajat ovat erittäin laadukkaita ja kilpailukykyisiä. Katsomme myös erittäin luottavaisena tulevaisuuteen”, kertoo Anders Arte.

Lähde: STT Info


Muuta luettavaa muualta:

Junat Kartalla

Junat kartalla -sovelluksella näet missä junat kulkevat realiajassa.

Huawei Watch 3 Pro -älykellossa paljon ominaisuuksia

Huawei Watch 3 Pro -älykellolla voit käydä puheluita eSIM-teknologian avulla, ilman että tarvitsisit puhelintasi. Se käyttää puhelinliittymäsi numeroa, ja siinä on myös useita muita ominaisuuksia, kuten 100 urheilutilaa sisä- ja ulkotiloihin, monipuolinen terveysseuranta Huawei Health -sovelluksella, sekä langaton lataus.

Myydyimnät älypuhelimet ja älykellot vuonna 2022

Esimerkiksi DNA:n tammikuun myydyimpien laitteiden listat täyttyivät suomalaisten suosikkimalleista. 5G-laitteet jatkavat puhelinlistan hallintaa. DNA Älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden hankinta on kiinnostanut hyvinvoinnista kiinnostuneita kuluttajia tammikuussa. Olisiko dna älykello sinulle sopiva?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.