Väreen toimittamien aurinkovoimaloiden yhteenlaskettu teho ylitti 4000 kWp

Energiapalveluyhtiö Väreen ja sen omistajayhtiöiden toimittamien aurinkovoimaloiden yhteenlaskettu teho ylitti 4 000 kWp. Kilowattipiikillä (kWp) mitataan aurinkosähköjärjestelmien tehoa.

Toimitetut aurinkovoimalaitokset tulevat tuottamaan vuoden aikana puhdasta sähköenergiaa 3 000 000 kWh. Määrä vastaa 200 omakotitalon vuosikulutusta 15 000 kilowatin kulutusmäärällä. Vastaavasti tavallisissa kerrostalokaksioissa määrä vastaa 1200 kaksion vuosikulutusta.

Aurinkosähköjärjestelmien suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja energiapalveluyhtiö Väre Oy odottaa kuluvan vuoden olevan yksi parhaista aurinkosähköjärjestelmien toimittamisessa. Väreen asiakaskuntaa aurinkosähköjärjestelmien toimituksissa ovat niin kotitaloudet, maatilat, kauppakeskukset kuin suuryritykset ja julkisen sektorin kohteet. Väre on merkittävä aurinkojärjestelmien sekä niiden oheispalveluiden toimittaja koko Suomessa ja aurinkosähköpalvelujen edistämiseen on valmistumassa maaliskuussa avattava verkkokauppa.

– Kotitaloudet ovat entistä kiinnostuneempia säästämään energiaa ja tuottamaan sitä myös itse. Aurinkosähkö on tähän tarkoitukseen erinomainen ratkaisu, joka haukkaa sähkölaskusta kuluja pois ja on ekologinen sekä vastuullinen energiantuotantomuoto. Auringolla tuotetun sähkön hiilidioksidipäästö on nolla, toteaa Väreen johtaja asiantuntija Petri Valtonen

Aurinkosähköön erikoistuva verkkokauppa on osa Väreen strategiaa korvata perinteinen sähkönmyynti kuluttajien arkea helpottavilla vastuullisilla palveluilla seuraavien vuosien aikana. Väreen palveluvalikoimaan kuuluvat sähkösopimusten lisäksi aurinkosähköjärjestelmät ja aurinkopaneelitoimitukset kokonaispalveluna sekä sähköisen liikenteen palvelut kuten sähköautojen latauspalvelut.

Väreen aurinkosähköpalveluita on kehitetty juuri asiakastarpeiden pohjalta helpoiksi ja huolettomiksi paketeiksi, joissa on huomioitu myös se, ettei investoinnin hinta kuormita taloutta kerralla liikaa. Viiden vuoden kuluttomalla ja korottomalla maksuajalla päätös omasta aurinkovoimalasta on helpompi tehdä myös pienemmissä talouksissa. 

– Tällä hetkellä rahoitusratkaisuja löytyy jokaisen asiakkaan tarpeisiin helpottamaan voimaloiden hankintaa. Esimerkiksi valtaosa kotitaloustoimituksistamme myydään tällä hetkellä Väreen kuluttomalla ja korottomalla osamaksulla. Näissä paketeissa myös kotitalousvähennys on merkittävä etu nimenomaan asennuskuluihin, Valtonen sanoo. 

Väreen asiakkaat ovat antaneet hyvää palautetta ylijäämäsähkön hankintahinnasta, joka on nyt tämän kevään aurinkovoimalaitostoimituksissa Väreellä 14 senttiä kilowattia kohden. Asiakas voi myydä oman kulutuksensa ylijäävän sähkön Väreelle sopimushinnalla.


Väre Oy, johtava asiantuntija, aurinkosähköpalvelut, Petri Valtonen, p. 040 583 9464, petri.valtonen@vare.fi

Väre Oy on uuden ajan energiapalveluyhtiö, joka syntyi Kuopion Energian, Savon Voiman, Lappeenrannan Energian ja Alva-yhtiöiden sähkönmyyntiliiketoimintojen yhdistymisestä. Väre on Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyjä – yhtiöllä on noin 250 000 asiakasta ympäri Suomen. Väreen tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalveluiden tarjoajana. Yhtiön tarjonta kattaa palveluja, joilla energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä voidaan mitattavasti vähentää.  www.vare.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.